SI
SI
discoversearch

We've detected that you're using an ad content blocking browser plug-in or feature. Ads provide a critical source of revenue to the continued operation of Silicon Investor.  We ask that you disable ad blocking while on Silicon Investor in the best interests of our community.  If you are not using an ad blocker but are still receiving this message, make sure your browser's tracking protection is set to the 'standard' level.

   SI - Site ForumsSilicon Investor - New feature discussion


Previous 10 Next 10 
To: SI Dmitry (code monkey) who wrote (6862)9/28/2021 4:59:58 PM
From: Kirk ©
   of 6982
 
Thanks. I've had that happen when I try to cut n paste from some sites but shouldn't that apply to everyone with any browser?

Stock charts turned off embedding images for me long ago... so I've had to save them as static then upload.

Odd that RTS has not had that problem.

How does that explain why some people like Ron can see the images or I can see them using Firefox? Do those browsers spoof the source servers?

Share RecommendKeepReplyMark as Last Read


To: SI Dmitry (code monkey) who wrote (6862)9/28/2021 5:08:04 PM
From: bruwin
1 Recommendation   of 6982
 
It's been a while since I've seen you post on this, your board, so I'd like to put to you the question again that I've previously put to you in these two posts of mine ......

Message 33471334

Message 33447080

..... could it be arranged that RUMBLE videos could be downloaded into an SI post in much the same way that a YouTube video can be downloaded into SI posts ?

From the "Recommendations" that my above posts have received, it seems that there are other SI members who would also like this to be possible.


Share RecommendKeepReplyMark as Last Read


To: Kirk © who wrote (6853)9/28/2021 9:37:39 PM
From: George Statham
   of 6982
 
the links are http and the site is https. It worked fine in chrome for me until I turned off allow insecure content for www.siliconinvestor.com. I'm normally using firefox for SI but had looked at this issue in the past.

You can copy the image location and paste it elsewhere to see that the stockcharts link is http.

Looking at network requests with developer tools in chrome seems a bit weird. It's got a 403 error and is using https. I'm thinking that might not actually be a response from stockcharts but some artifact from chrome. Not delving deeper, at least tonight.

Share RecommendKeepReplyMark as Last ReadRead Replies (1)


To: George Statham who wrote (6865)9/28/2021 11:51:49 PM
From: J.F. Sebastian
   of 6982
 
Looking at network requests with developer tools in chrome seems a bit weird. It's got a 403 error and is using https. I'm thinking that might not actually be a response from stockcharts but some artifact from chrome. Not delving deeper, at least tonight.
Perhaps it is an issue with Chromium-based browsers, since Chrome, Edge, Brave, Vivaldi, Opera, and Chromium all have the problem.

Firefox uses the Gecko/Mozilla rendering engine and I just tried a Mac browser called iCab which also shows that page properly. iCab uses a custom WebKit rendering engine.

Share RecommendKeepReplyMark as Last ReadRead Replies (1)


To: J.F. Sebastian who wrote (6866)9/29/2021 12:20:31 AM
From: George Statham
1 Recommendation   of 6982
 
It is oddball behavior but fixable by allowing insecure content under settings -> privacy and security -> site settings or using https links to stockcharts in the original post.

Share RecommendKeepReplyMark as Last ReadRead Replies (1)


To: George Statham who wrote (6867)9/29/2021 1:33:32 AM
From: George Statham
1 Recommendation   of 6982
 
So chrome is sending https on it's own. It also sends the Referer (sic) header. And maybe that's what stockcharts doesn't like. I've only put links as text in messages. Not sure what happens if you use a hyperlink with https. I didn't see any examples of live links with https for stockcharts.



With http links and the allow insecure content setting, there's no Referer header and stockcharts redirects to https.

Share RecommendKeepReplyMark as Last Read


From: LoneClone10/12/2021 10:10:25 AM
   of 6982
 
As of this morning SI pages are not displaying correctly. The various links at the top of the page -- Home, Mail, SubjectMarks, etc. -- that usual display neatly and compactly in a mostly horizontal format at the top of the page, now in a messy unwieldy mess with one link per line.

I am using up to date Firefox as my browser. What gives?

Edit: I normally have a number of SI pages open in different tabs. Strangely, one of them has retained proper formatting while the rest have gone squirrely. I believe the one that works properly was left in entering a post mode.

LC

Share RecommendKeepReplyMark as Last ReadRead Replies (2)


To: J.F. Sebastian who wrote (6843)10/12/2021 10:24:59 AM
From: J.F. Sebastian
1 Recommendation   of 6982
 
I was mistaken, this is not due to anything Dmitry implemented but is a new feature of the Microsoft Edge browser. It was undocumented at the time I started using it, but it's now a highlighted feature.

If you use Edge, any URL you copy from a web page with a title will use that title as the link instead of the standard URL.

For example, this:

lifewire.com

becomes this:

The 11 Most Popular macOS Mail Add-Ons (lifewire.com)

Share RecommendKeepReplyMark as Last Read


To: LoneClone who wrote (6869)10/12/2021 10:28:01 AM
From: J.F. Sebastian
   of 6982
 
I'm not having that issue.

Try deleting cookies related to the SI website and reload the pages in question. Sometimes corrupted cookies can cause such anomalies.

Share RecommendKeepReplyMark as Last Read


To: LoneClone who wrote (6869)10/12/2021 11:01:12 AM
From: LoneClone
   of 6982
 
Even stranger.

I used right clicks starting from the properly formatted page to navigate to a second tab also showing a age that wasn't displaying properly, but this time it displays properly.

To reiterate, one tab shows an improperly formatted version of an SI page, while the other shows a properly formatted version of the same page.

So I seem to have found a fix, assuming it doesn't recur. I will simply close the improperly formatted tabs and continue to use the properly formatted versions.

This still leaves the mystery of what happened and why...

LC

Share RecommendKeepReplyMark as Last Read
Previous 10 Next 10